War And Remembrance vzw

War And Remembrance vzw biedt een waaier van activiteiten omtrent militaire geschiedenis en heemkunde. Gezien onze thuisbasis het 
Menin Road Museum is, komt het thema Eerste Wereldoorlog natuurlijk uitgebreid aan bod, maar onze enthousiaste vrijwilligers doen 
er alles aan om ook de andere periodes van onze geschiedenis niet uit het oog te verliezen. 

Neem snel een kijkje in onze Agenda voor het volledige jaaroverzicht. 

Iedereen is steeds welkom op onze activiteiten. Wie echter lid wordt van de vzw krijgt tal van voordelen (zie Lid worden).

Omtrent WaR vzw

Wie zijn wij?

War And Remembrance vzw is een groep van enthousiaste vrijwilligers die graag bezig zijn met militaire geschiedenis. Wij willen graag een 'educatief' aanbod op de markt brengen om geschiedenis - en dan vooral militaire geschiedenis - toegankelijk te maken voor iedereen. 

Wat doen wij?

War And Remembrance vzw wil een zo ruim mogelijk aanbod van activiteiten aanbieden omtrent het thema militaire geschiedenis. Wij bieden in dit kader lezingen, voordrachten, bezoeken, daguitstappen, ... en nog zoveel meer aan. We zoeken ook steeds naar nieuwe mogelijkheden om geschiedenis naar de mensen toe te brengen. Zo startten wij onlangs met het project 'Battlefield Movies' (klik HIER voor meer informatie) en organiseren wij ook vaak andere zaken (zoals bijv. een muzikale revue of een concert).

Hoe kunt u lid worden?

War And Remembrance vzw staat open voor iedereen. U hoeft dus geen lid te worden van de vzw om aan onze activiteiten te kunnen deelnemen. Wij bieden onze leden echter tal van voordelen:

  • korting op alle lezingen, voordrachten, cursussen en uitstappen
  • korting op de syllabi (indien beschikbaar bij het cursorisch werk)
  • 2 x per jaar wordt u uitgenodigd naar een Algemene Vergadering waar wji onze werking met veel plezier uit de doeken doen
  • driemaandelijks ontvangt u het ledenmagazine 'WaRtaal'
Wenst u lid te worden? Stuur dan als de bliksem een mailtje naar [email protected]. Vermeld in uw mail a.u.b. uw persoonlijke gegevens (naam, adres, contactgegevens).
Onze steunende leden

Graag vermelden wij de mensen die onze werking als steunend lid financieel een duwtje in de rug geven. De namen worden alfabetisch gerangschikt:

  • Maurits COUVREUR
  • Luc GLORIEUX
  • Clementine SCHOLIER
  • Alain VAN VYVE