War And Remembrance vzw

War And Remembrance vzw biedt een waaier van activiteiten omtrent militaire geschiedenis en heemkunde. Gezien onze thuisbasis het 
Menin Road Museum is, komt het thema Eerste Wereldoorlog natuurlijk uitgebreid aan bod, maar onze enthousiaste vrijwilligers doen 
er alles aan om ook de andere periodes van onze geschiedenis niet uit het oog te verliezen. 

Iedereen is steeds welkom op onze activiteiten. Wie echter lid wordt van de vzw krijgt tal van voordelen.

Gravelines

Inhoud

Gelegen aan de monding van de Aa, in een natuurlijke omgeving, is de ster van Gravelines een unieke locatie tussen zoet en zout water!

 

In Gravelines vind je niet alleen eeuwenoude vestingmuren, maar ook erg veel groen. In de bastions en rond een voormalig militair gebouw zijn charmante parkjes aangelegd. Langs de stadswallen onderhouden de inwoners van Gravelines hun volkstuintjes. Rond de gracht ligt een beschermd vogelreservaat. De kleine vestingstad Gravelines houdt de natuur hoog in haar vaandel!

 

Vanuit de lucht gezien is de vesting van Gravelines een perfecte ster. Het is de enige vestingstad in Frankrijk die volledig door water is omringd. De stadswallen zijn tot in de kleinste details intact gebleven. Sinds 1980 wordt het geheel, dat samen met de mooie "Porte aux Boules" op de monumentenlijst staat, nauwkeurig gerestaureerd. Gravelines was trouwens één van de eerste steden in Frankrijk die hun militair erfgoed in ere herstelden.

 

Coördinator Wouter Feys is de gids van dienst. De wandeling bedraagt in totaal circa 7 km.

Praktisch

Wanneer?

> zondag 11 maart van 14u30 tot omstreeks 17u30

 

Waar?

> afspraak op de Place Charles Valentin (= centrale marktplein in de oude vestingstad)

 

Er wordt geen vervoer voorzien naar Gravelines, maar uiteraard kunnen we wel carpooling voorzien.


Prijs?

> leden WAR vzw: € 10 p.p. (drankje inbegrepen)

> niet-leden: € 15 p.p. (drankje inbegrepen)

 

Wie?

> Wouter Feys